Címlap Hírek Sándorfalvi Kulturális Egyesület Veterán járművek Sándorfalván

Veterán járművek Sándorfalván

E-mail Nyomtatás PDF
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
Tartalomjegyzék
Veterán járművek Sándorfalván
Köszönetnyílvánítás
Minden oldal
Hosszú évek óta bújkált bennem egy gondolat: veteránjármű találkozót kellene rendezni Sándorfalván. 2007-ben végre eljött a lehetőség, és hosszas szervezőmunka után július 1-én megvalósult egy álom. A megjelent járművek száma, minősége, és életkora minden várakozásunkat felülmúlta. Ötvenhét jármű és tulajdonosa lett regisztrálva, a szélrózsa minden irányából (Etyekről(!), Kistelekről, Fábiánsebestyénből, Szolnokról, Balástyáról, Kecskemétről, Ruzsáról, Tázlárról, Szegedről, Makóról, Kiszomborról, Hódmezovásárhelyről és természetesen Sándorfalváról) érkeztek járművek.


A megjelent autók: Austin Mini, BMW700, Csepel 346, Dodge Weapon (1942), Dutra dömper, Mercedes 170D (1949), Nash (1927), Opel Manták és Rekord, Rolls Royce, Willys Jeep (1944), Velorexek, WV Bogár.

Motorok: BMW-k, Czetka Jawa, Csepelek, Danuviák, Dneprek, IZS-ek, Jawa-k, Komar, K55 Moskva, Mz-k, Pannóniák, Simsonok, Uralok, és egy „kölyök korú” Honda (engedménnyel).
Egy Agria Werke kistraktor színesítette a gépparkot, ebből a típusból 3 db van egész Európában.

 

 

 

Az összeállított itiner alapján a résztvevők két helyszínen ügyességi feladatokat oldottak meg, nagy sikerrel. Visszajelzéseik szerint nagyon meg voltak elégedve az egész napi programmal, külön kihangsúlyozták, hogy milyen tetszetősek Sándorfalva nyugodt, rendezett utcái. Hírünket viszik saját településeikre, pozitív élményeik a mi fejlődésünket is előmozdítják a jövőben.

 

 

 

Az egész nap egyetlen negatív élménye számomra, hogy a Sándorfalviak mindebből nem nagyon vették ki a részüket, pedig csak nézni kellett volna a megjelent nívós járműveket (ingyen!).
Ezek a technikatörténeti emlékek a múltunkhoz tartoznak, nélkülük homályba veszne a történelem egy szelete. Remélem jövőre sokkal többen lesznek kíváncsiak, hiszen nem magamnak és néhány fanatikus társamnak rendeztünk, hanem mindenkinek!
Végül szeretném köszönetemet kifejezni azoknak, akik rendezvényünk megvalósulását segítették:

 

 

Támogatóink: Ambrus László vállalkozó, Kakas Béla polgármester úr, Sándorfalva város képviselő testülete.
Munkánkat segítette: Pataki Zsuzsa és a Budai Sándor Művelődési Ház dolgozói (közülük külön kiemelve: Fischer Katalin és Rossu Tivadar), Sándorfalvi Nagycsaládosok Egyesülete, a polgárőrség tagjai, Seres János autós oktató, a szegedi és sándorfalvi rendőrség munkatársai, Gál Zoltán és munkatársai, Klivinyi László, Balogh Erzsébet, Csuka Sándor, Papdi Zoltán, Steve Trans.
Végül néhány kép:
http://www.videoplayer.hu/photos/show/33141

Baráti üdvözlettel:

Mári Zsolt

Sándorfalva, 2007. július 25.

 

Napi vicc


Adó 1%,  Adó1%, adóegyszázalék, egyszázalék
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezOldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatásaOldal mentése PDF fájlként
Back to Top

NETre KÉSZ-2008

A program a Miniszterelnöki Hivatal támogatásával, az eMagyarország Program keretében valósult meg. 

Googe kereső

Google

Események szept   Október   nov

HKSCPSV
   1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Julianna Willis Technology

Szavazások

Hogy tetszik Önnek az új designe?