Címlap Hírek Sándorfalvi Civil Szövetség Falunapi ünnepségen voltunk Vajdaságban

Falunapi ünnepségen voltunk Vajdaságban

E-mail Nyomtatás PDF
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
A zöldekEgyesületünk küldöttsége nagy örömmel, vett részt szeptember 6-án és 7-én a Lukácsfalva Helyi Közösség és a Fehér tó – HÁKE által szervezett falunapi ünnepségen. A falunapon, Kisboldogasszony napja alkalmából került megnyitásra a „Bega és a Temes, folyók amelyek összekötnek” elnevezésű kiállítás. A temesvári Szórvány Alapítvány programjában a lukácsfalvi Fehér-tó Hagyományápoló és Környezetvédő Egyesület mint partner vett részt. 

Ebben a programban szerepelt a Bega folyó, mint az élet egyik nélkülözhetetlen elemének környezetvédelmi szempontból történő felmérése, bemutatása. Ez a nemzetközi kiállítás volt hivatott bemutatni a fiatalok által készített rajzokat, fotókat, és írásokat. A kiállítás megnyitása után részt vettünk az újonnan épült kápolna felszentelésén, valamint a Lukácsfalva Helyi Közösség Tanácsának díszülésén.

A nap folyamán vetített képes beszámolót adtunk városunkról, valamint egyesületünk életéről. Bemutattuk az egyesület által működtetett tan- és sétaösvényt, melyet nagy figyelemmel kísért a hallgatóság. A Fehér-tó HÁKE zöld pontokat kíván létrehozni a falu körül, ebben számít e téren szerzett tapasztalatunkra, segítségünkre. Vasárnap a vendéglátóink szervezésében hajókiránduláson vettünk részt az Óbega, elsősorban vízimadarairól híres jellegzetesen mocsaras élohelyű, szakmai körökben is híres Császár – tó Speciális Rezervátum területén. A Császár - tó nevet viselő természetvédelmi rezervátumot 1989-ben IBA (Important Bird Area)-területté, nemzetközi jelentőségű madárélőhellyé nyilvánították. 11 órakor Kisboldogasszony tiszteletére tartott szentmisén vettünk részt, ahol megköszönték egyesületünknek, az elmúlt karácsonyon vitt könyveket, ajándékokat.
ügyesenEbéd után nagy feladat várt ránk. Két tagunkat, jelesül, Patakiné Marikát, és jómagamat zsűritagnak kértek fel a kancsika verseny lebonyolításához. Számunkra meglepő volt a felkérés, ugyanis tapasztalatunk még nem volt a zsurizésről. A szabályok, a pontozás ismertetése után kissé szorongva tettünk eleget a felkérésnek. A kancsikások három kategóriában versenyeztek. Fiú – Lány – Felnőtt. A bemutatott produkciók, mint versenyszámok nálunk is szerepeltek a betyárnapi rendezvényen. A verseny jó hangulatban telt el, a zsűri „megúszta”. Eredményhirdetés, a díjak átadása után elbúcsúztunk házigazdáinktól és kicsit fáradtan, élményekkel gazdagon a viszontlátás reményében indultunk haza Sándorfalvára.
 
Sipos György, egyesület elnöke
 

Napi vicc


Adó 1%,  Adó1%, adóegyszázalék, egyszázalék
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezOldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatásaOldal mentése PDF fájlként
Back to Top

NETre KÉSZ-2008

A program a Miniszterelnöki Hivatal támogatásával, az eMagyarország Program keretében valósult meg. 

Googe kereső

Google

Események jún   Július   aug

HKSCPSV
   1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Julianna Willis Technology

Szavazások

Hogy tetszik Önnek az új designe?