Címlap Hírek Sándorfalvi Civil Szövetség Diákok a Tanösvényen az Európai Erdők Hete alkalmából

Diákok a Tanösvényen az Európai Erdők Hete alkalmából

E-mail Nyomtatás PDF
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Az EURÓPAI ERDŐK HETE rendezvénysorozat különböző fórumokon igyekszik minél szélesebb kör számára érthetővé és érzékelhetővé tenni azokat a gondokat, melyek erdeink helyzetével és jövőjével kapcsolatosak. Ezen rendezvényhez kapcsolódtak a Sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskola Környezetvédelmi szakkörös tanulói, valamint a 6/B - 7/A osztályosok közül néhányan, Liebszter Ildikó szakkörvezető tanárnő vezetésével. Az Erdők Hete olyan nemzetközi civil kezdeményezés, melynek célja, hogy ráirányítsa a társadalom, a média, a szakma és a döntéshozók figyelmét az erdőkre és a velük kapcsolatos, mind akutabb problémákra.
Magyarország is csatlakozott az Európai erdők hete rendezvénysorozathoz, az egyik kiemelt témaköre a zöldfelületekért végzett közös munka. Hazánkban tizenkettedik, Európában első alkalommal rendezik meg 2008. október 20-24. között az Erdők Hete rendezvénysorozatot. Az Erdők Hete keretében a médiától az iskolákig, az erdészeti szakmától a fiatalokig különböző fórumokon minél szélesebb kör számára érthetővé és érzékelhetővé kell tenni azokat a gondokat, melyek erdeink helyzetével és jövőjével kapcsolatosak. Magyarországon, hogy ma olyan erdőink vannak, amelyek érdemesek a védelem alá helyezésre, az éppen az erdészek érdeme. Az erdőgazdák, az erdészek kezében jó helyen van az erdő S azt se felejtsük el, hogy a természetvédelem legfőbb kiindulópontjai az erdészek és az erdészetek voltak. A legjobb természetvédő a jó erdész.
A magyarországi rendezvények kiemelt témái, üzenetei: Európa területének 44 százalékát, hazánk területének 20%-át erdő borítja, és ez az erdőterület folyamatosan növekszik. Az erdők az üvegházhatást okozó gázok folyamatos megkötésével jelenleg a leghatásosabban mérséklik a klímaváltozás ütemét, védik a földi életet. A fa, a legősibb megújítható, környezetkímélő nyersanyag- és energiaforrás, így a fa felhasználása a 21. században is a legjobb választás a környezetvédelem terén. Az erdő-ember kapcsolat tendenciái még ötven évvel ezelőtt is a fatüzelés, a téli tüzelő összegyűjtése több millió ember folyamatos kapcsolatát biztosította az erdővel, az erdésszel. 30-40 éve a széleskörű gépesítés előtt sokkal több ember dolgozott az erdészeteknél, így közvetlenül, vagy közvetve a társadalom szélesebb csoportjai voltak kapcsolatban az erdővel, erdészekkel, A lakosság nagy része városokban él, így számukra az erdő gazdasági funkciói már csak közvetetten érzékelhetőek, azonban előtérbe került az erdő védelmi- és közjóléti szerepének érvényesülése.
 

Napi vicc


Adó 1%,  Adó1%, adóegyszázalék, egyszázalék
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezOldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatásaOldal mentése PDF fájlként
Back to Top

NETre KÉSZ-2008

A program a Miniszterelnöki Hivatal támogatásával, az eMagyarország Program keretében valósult meg. 

Googe kereső

Google

Események júl   Augusztus   szept

HKSCPSV
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Willis Technology

Szavazások

Hogy tetszik Önnek az új designe?