Címlap Hírek Sándorfalvi Civil Szövetség Dél - Alföldi Betyárnap

Dél - Alföldi Betyárnap

E-mail Nyomtatás PDF
Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 
Fehér TónálSzombaton Sándorfalva jeles napra ébredt. Igaz, előző este egy orkánszerű szélvihar összetörte a felállított rendezvénysátrat, azonban a rendezvény megtartásában ennek „csupán” anyagi, és technikai jelentősége volt. Lelkesedés a lovas sport, a szép fogatok iránt, régóta él a sándorfalvi emberekben. Ezt próbálja szolgálni ez a hagyományteremtő rendezvény. A Sándorfalvi Városszépítő és Környezetvédő Egyesület, valamint a Budai Sándor Kulturális Központ meghívására Vajdaságból eljött társegyesületünk a lukácsfalvi Fehér-tó- HÁKE 13 fős delegációja. A delegációval eljöttek a kancsikások alosztályának képviselői is. A nap folyamán több alkalommal bemutatták kancsikakezelési tudományukat, valamint ízletes paradicsomos gulyást főztek a jelenlévők nagy örömére. Vendégeink elszállásolásáról, ellátásáról, az önkormányzat gondoskodott. Egyesületünknek a nap folyamán lehetősége volt bemutatni a Tan- és Sétaösvényt, valamint meglátogattuk a szegedi Fehér- tó Berck Péter-rol elnevezett madármegfigyelőjét.

Betyár portyaBemutattuk a tórendszert, ismertettük kialakulásának történetét. Elmondtuk, hogy a tóegység állami tulajdonba van, a Kiskunsági Nemzeti Park kecskeméti Igazgatóságának kezelésében, azonban azok egy 20 évre szóló szerződés keretei között bérbe lettek adva a Szegedfish Kft-nek gazdálkodás céljára.
Így a gazdasági és a természetvédelmi érdekek együttélése figyelhető meg a területen, amelyek ugyan bizonyos pontokon időnként ütköznek, azonban ezen felmerülő problémákat az érdekelt felek kellő diplomáciai készséggel és tolarenciával mindig képesek megoldani. Programokban bővelkedő nap után baráti beszélgetésen felvázoltuk elképzeléseinket, terveinket a jövőt illetően. Megbeszéltük az előttünk álló feladatokat, a közös programok kialakítása vonatkozásában. Vasárnap az Ópusztaszeri Történelmi Nemzeti Emlékpark, meglátogatása, valamint a Feszty-körkép megtekintése volt a program. Vendégeinktől, az élményekben gazdag napok után, a mihamarábbi viszontlátás reményében váltunk el.
Rólunk írták:
 

Napi vicc


Adó 1%,  Adó1%, adóegyszázalék, egyszázalék
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezOldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatásaOldal mentése PDF fájlként
Back to Top

NETre KÉSZ-2008

A program a Miniszterelnöki Hivatal támogatásával, az eMagyarország Program keretében valósult meg. 

Googe kereső

Google

Események júl   Augusztus   szept

HKSCPSV
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Julianna Walker Willis Technology

Szavazások

Hogy tetszik Önnek az új designe?