Címlap Hírek Sándorfalvi Civil Szövetség Állásfoglalás köztéri játszótérrol

E-mail Nyomtatás PDF
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő
Meg kell ezt beszélni!Sándorfalvi Városszépítő és Környezetvédő Egyesület állásfoglalása a közterületi játszótér fejlesztésében: Egyesületünk a Sándorfalvi Városszépíto és Környezetvédo Egyesület 2008-03-25 án megtartott közgyulésén foglalkozott a Sándorfalvi Városfejlesztés Kht. javaslatával, elképzelésével. A javaslatban szerepel, a központi játszótér pályázat útján történo fejlesztése, a jelenlegi játékok EUS elvárásnak megfelelo átalakítása, és kihelyezése a most kialakításra kerülo szabadido komplexusba a bányatóhoz. Egyesületünk 2003. szeptemberébenben vállalta fel a játszótér tervezésével, kivitelezésével járó feladatokat. Ebben az idoben községünk még nem rendelkezett köztéri játszótérrel, melyre már igen nagy volt az igény. Az elkészült játszóteret az akkori szabványoknak megfeleloen, a szükséges minosítések megszerzése után 2003. október 23. án a civil szervezetek jelenlétében ünnepélyes keretek között átadtuk a gyerekeknek.

Maguknak építikEzt követo évben lefestettük a padokat, a palánkkerítést. A civil szervezetek közösen bált szerveztek, a befolyt összegbol ivó kutat vásároltunk és építettünk a játszótérre. A játszótér ez ideig betöltötte funkcióját. Egyesületünk tervezte a játszótér bovítését, de civil szervezetek részére pályázat még nem került kiírásra. Sajnos a 2007-ben bekövetkezett EUS szabványosításnak áldozatul esett a mi játszóterünk is. Lehetoség van házon belüli átalakításra / szabványosításra /, vagy pályázat útján új játékok beszerzésére, telepítésére. Egyetértünk az önkormányzat elképzelésével abban, ha lehetoség van pályázat útján bovíteni a játszóteret, akkor bovíteni kell. Véleményünk azonban az, hogy a jelenleg meglévo játékokat az EUS szabványnak megfeleloen felújítva a helyén hagyni és így bovíteni, vagy a meglévo játékok új közterületi játszótéren kerüljenek elhelyezésre, pl. a Kishomok – köz utca végén lévo üres területen. Fejlodo városunk gyerekeinek szükségük van még egy belterületi játszótér kialakítására. Az ott élo gyerekek biztos örülnének neki, valószínuleg többen fogják használni, mint a bányatónál.

Sipos György
egyesület elnöke

Napi vicc

Adó 1%,  Adó1%, adóegyszázalék, egyszázalék
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezOldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatásaOldal mentése PDF fájlként

NETre KÉSZ-2008

A program a Miniszterelnöki Hivatal támogatásával, az eMagyarország Program keretében valósult meg.

Googe kereső

Események

nov   December   jan

HKSCPSV
  2  3  4  5  6  7  8
Julianna Walker Willis Technology

Szavazások

Hogy tetszik Önnek az új designe?