Címlap NETre KÉSZ-2008 Tananyag Információkeresés másképpen

Információkeresés másképpen

E-mail Nyomtatás PDF
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Kérdezz - felelek: Találkozhatunk olyan portálokkal is, ahol nem kulcsszavakra kell keresnünk, hanem kérdéseket tehetünk fel, főként angol nyelven. (pl. Brainboost - http://www.brainboost.com/ ) Sajnos magyar nyelven még nincs ilyen szolgáltatás... Ha például kíváncsiak vagyunk arra, hogy a Mars bolygó miért vörös, akkor feltehetjük a "Why is mars red?" kérdést.

http://www.brainboost.com/
A választ hamar megkapjuk. A vas-oxid (iron oxide) miatt.Hasonló keresőportálokra mutató linkeket találhatunk a következő címen: http://searchenginewatch.com/links/article.php/2156081

Vizuális megjelenés

Persze olyan portálokat is találni, ahol a találat nem a megszokott listában, hanem jóval vizuálisabban - gondolati térkép szerűen - jelenik meg. Ilyet találhatunk például a http://www.kartoo.com/ címen. Próbáljuk is ki! Keressünk rá a "Sulinet Digitális Tudásbázis" kifejezésre! Az alábbi képen láthatjuk is az eredményt.
http://www.kartoo.com
Az egyes témákra, csomópontokra (pl. oktatás) kattintva tovább szűkíthetjük a keresést, míg a minket érdeklő oldalra el nem jutunk.
http://www.kartoo.com/
Amennyiben egy adott lap fölé visszük az egeret, a bal oldali információs sávban további adatokat is láthatunk, illetve az oldal képernyőképe is feltűnik, mint ahogy az az alábbi képen is látható.

http://www.kartoo.com/

 

Napi vicc


Adó 1%,  Adó1%, adóegyszázalék, egyszázalék
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezOldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatásaOldal mentése PDF fájlként
Back to Top

NETre KÉSZ-2008

A program a Miniszterelnöki Hivatal támogatásával, az eMagyarország Program keretében valósult meg. 

Googe kereső

Google

Események szept   Október   nov

HKSCPSV
   1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Julianna Willis Technology

Szavazások

Hogy tetszik Önnek az új designe?