Címlap NETre KÉSZ-2008 Tananyag Álláshirdetések keresése az interneten

Álláshirdetések keresése az interneten

E-mail Nyomtatás PDF
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Szerte Európában jellemző, hogy az online toborzási forma a legnépszerűbbek közé verekedte magát. Miért érdemes az online álláskereséssel kezdeni?
 • Nyomtatott sajtóban olvasható álláshirdetések korlátai : a terjedelem. a lehető legtömörebben kell fogalmazni, így számos információt helyhiány miatt nem tudnak közzétenni. Az interneten ezek a korlátok nem léteznek, így az álláskereső többet megtudhat a felkínált állásról és a cégek is bővebben fogalmazhatnak. A korlátok nélküli terjedelmet a pályázók is kihasznál-hatják, így például bemutatkozhatnak saját honlapon.
 • A nyomtatott sajtó naponta egyszer jelenik meg, addig az online információforrások bármikor frissíthetők. Az álláskeresőnek mindez versenyelőnyt jelent, hiszen az álláskiírás gyorsabban juthat el hozzá, és elektronikus levélben gyorsabban képes kapcsolatba lépni az állás felkínálójával. A különbség külföldi álláskiírásoknál a leg-látványosabb.
 • Az internet előnye, hogy nem csak az álláshirdetések lelhetők fel, hanem maguk a hirdetők is számos információt kínálnak magukról, s így az állásinterjúra már eleve felkészültebben lehet érkezni.
 • Az interneten a legkülönfélébb szempontok alapján kereshet, és néhány pillanat múlva összegyűjtve megjelennek a kívánt terület állásajánlatai. Az interneten a pályázók a nap 24 órájában elküldhetik anyagaikat, bármikor kapcsolatba léphetnek a cégekkel.

 

Milyen problémákkal szembesülhet a netező?
 • Rengeteg olyan álláshirdetés olvasható, melyet már betöltöttek, csak éppen a hirdetést felejtették el levenni az oldalról.
 • Amennyiben nem biztos, hogy időszerű még a hirdetés, érdemes közvetlenül telefonon megkeresni a hirdető céget.
 • Nem jó, ha a pályázó nehezen megnyitható mellékletekben küldi el anyagát, hiszen technikai nehézséget okozhat a fogadónak.

 

 

Internetes közvetítők
 • Az virtuális munkaközvetítők összekötő kapocsként a munkáltatók és a leendő munkavállalók között funkcionálnak.
 • Az álláskeresők számára óriási előnye az ingyenesség, s a naprakészség, mivel az állásajánlatok a meghirdetést követően néhány órán belül láthatók az oldalon.
 • A legprofibb online közvetítő lehetőséget biztosít az önéletrajzok adatbankba történő feltöltésére, ahol a munkaadók - természetesen külön szolgáltatási díj ellenében - közvetlenül kereshetik ki a számukra leginkább megfelelő potenciális munkavállalót.
 • Az így feltöltött önéletrajzok státusza lehet aktív (amikor teljes egészében hozzáférhető a munkaadók számára, így közvetlenül kapcsolatba léphetnek a cv tulajdonosával) és passzív (az önéletrajz személyes adatok nélkül jelenik meg, s a munkáltatók az internetes közvetítőportál rendszerén keresztül e-mailben vehetik fel a kapcsolatot a készítővel).

 

 

 

 

Napi vicc


Adó 1%, Adó1%, adóegyszázalék, egyszázalék
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezOldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatásaOldal mentése PDF fájlként
Back to Top

NETre KÉSZ-2008

A program a Miniszterelnöki Hivatal támogatásával, az eMagyarország Program keretében valósult meg. 

Googe kereső

Google

Események szept   Október   nov

HKSCPSV
   1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Julianna Willis Technology

Szavazások

Hogy tetszik Önnek az új designe?