Címlap Hírek Művészeti Iskola Sándorfalvi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény - Táncmuvészeti szakok

Sándorfalvi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény - Táncmuvészeti szakok

E-mail Nyomtatás PDF
Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Tartalomjegyzék
Sándorfalvi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
Zenemuvészeti szakok
Népzenei oktatásunk
Táncmuvészeti szakok
Képző- és Iparművészeti szak
Iskolánk hagyományőrző rendezvényei
Minden oldal
Társastánc Táncmuvészeti szakok: Településünk tánchagyományai az utóbbi 10 évben alakultak ki, így a gyermekek körében a tánc minden mufaja népszeru. A néptáncosok vezetoje Csókási Csaba, aki a Táncmuvészeti Foiskola néptánctanár szakán végzett és évtizedekig a Szeged Néptánc Együttes tagja volt. A néptánc tanulás és a népmuvészeti értékek népszerusítése érdekében 1999-tol Muvészeti Iskolánk külföldi gyermek néptánccsoportokat lát vendégül. Az idén rendezzük meg hetedik alkalommal a Nemzetközi Falujáró Fesztivált 2005 augusztusában. Az elmúlt években vendégeink Litvániából, Németországból, Csehországból, Törökországból, Olaszországból érkeztek.  2003-ban növendékeink országos szólótánc versenyre is beneveztek, ahol tanulónk - Seprenyi Zoltán - országos döntobe jutott.

A társastánc osztályokat Zsilák Zsuzsanna a Szegedi Papiron SC versenytánc-klub vezetoje és Palánkai László versenytáncosok tanítják. Növendékek közül országos versenytáncos párok is kikerülnek (Tóth Orsolya, Papp Orsolya). A moderntánc csoportokat Józsa Margó táncpedagógus tanítja, aki egyben a Szegedi AFRO Jazz Tánccsoportot is vezeti. A tánctanítás palettáját a mazsorett tánccsoportok színesítik, ünnepségeink elengedhetetlen részeként Molnár Józsefné vezetésével. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a táncruhák stílusa és esztétikuma színvonalas legyen. Ebben nagy segítséget nyújtanak Balogh Orsolya képzomuvész és Pataki Zsuzsanna népmuvelo kollégáink, valamint a szüloi munkaközösség varróno anyukái. Tánccsoportjaink a Kultúrával a Nyugat Kapujában Csongrád Megyei döntojében mutatkozhattak be. Svájcban, Romániában, Jugoszláviában is szerepeltek. Az idén Sándorfalva testvértelepülésére, a németországi Loitz-ba készülnek, 2002. óta a Zrenjanini Zenei Fesztivál résztvevoi vagyunk, Muzslya magyar ajkú településsel szoros kulturális együttmuködést tartunk fenn.

A Színjáték tanszak növendékei minden tanévben új bemutatóval lépnek fel, községi ünnepségeket rendeznek. Megyei Színjáték Találkozókon mutatkoznak be, ahol 1997-ben ezüst minosítést szereztek. 2001-ben produkciójuk a megyei színjátszó találkozón a legszebb jelmez különdíjat kapta. Tevékenységükben fo hangsúlyt a dramatikus játékok, táncszínházi produkciók kapnak.


 

Napi vicc


Adó 1%,  Adó1%, adóegyszázalék, egyszázalék
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezOldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatásaOldal mentése PDF fájlként
Back to Top

NETre KÉSZ-2008

A program a Miniszterelnöki Hivatal támogatásával, az eMagyarország Program keretében valósult meg. 

Googe kereső

Google

Események jún   Július   aug

HKSCPSV
   1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Julianna Walker Willis Technology

Szavazások

Hogy tetszik Önnek az új designe?