„Színes” Baráti Kör

E-mail Nyomtatás PDF

Október 9-én nyílt meg két hétre a Budai Sándor Kulturális Központban a SZÍN-ART Baráti Kör tárlata, ahol tizenhat alkotó műveit tekinthették meg az érdeklődők.

Lévai Ferencné, a Baráti Kör vezetője elmondta, hogy társaságuk célja, hogy tagjaik részére szervezetten bemutatkozási és kiállítási lehetőséget biztosítsanak. A tagok többsége festő, de van köztük fazekas, mandala és tűzzománc készítő is. Nyitott baráti körnek vallják magukat, tagsági díj nélkül, ahol a felmerülő költségeket közösen osztják meg.

Ünnepi beszédet mondott Sebestyén András, Sándorfalva Város Képviselő-testületének Pénzügyi- és Településfejlesztési Bizottságának elnöke. A műsorban közreműködtek a STAMI diákjai.

 

„Moldvai csángók évszázadai”

E-mail Nyomtatás PDF

1996-ban, a millecentenárium tiszteletére Moldvai magyarság évszázadai címmel kiállítást szervezetek a Magyarok Világszövetségének székházában, hogy a Magyarországtól elszakadt nehéz sorsú moldvai csángó magyarok se maradjanak ki a honfoglalás ezerszáz esztendős évfordulójának ünnepléséből.

A kiállítás azóta járja vándorútját, szinte bejárta egész Magyarországot. Így jutott el Sándorfalvára is, ahol a kiállítás megnyitóját 2009. szeptember 22-én tartottuk a Budai Sándor Kulturális Központban.

A tárlat a legkeletibb magyar népcsoport tárgyi emlékeit és Harangozó Imre fotóit mutatta be. Ünnepi beszédet mondott Kakas Béla, Sándorfalva polgármestere. A műsorban közreműködött Jávorszky Zoltán furulya, Krisztin Róbert koboz művészek.

A rendezvény támogatói voltak: Csongrád Megye Önkormányzata és a Rendezvényház Nonprofit Kft. Szegedről.
 

Gördülj Velünk!

E-mail Nyomtatás PDF

A Széchenyi Udvar nyitásával egyidős a görkoris és kerékpáros felvonulás Sándorfalván.

Már három órától gyülekeztek és játszottak a gyerekek az udvarban. Volt trambulin, rodeó bika, és 3D kerék, egykerekű, felemás bicikli, gólyaláb, lengő teke.

Idén bővebb útvonalon, több menetben rajtoltak el a fiatalok. Előbb a kerékpárosok indultak felvezető autóval, miután visszaértek, a görkorcsolyások rajtoltak el. Az útvonalat a város polgárőrei és segítőik biztosították, melyet még egyszer köszönünk nekik.


 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Belépés

Felhőtérkép

Felhőkép

Napi vicc


Adó 1%,  Adó1%, adóegyszázalék, egyszázalék
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezOldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatásaOldal mentése PDF fájlként
Back to Top

NETre KÉSZ-2008

A program a Miniszterelnöki Hivatal támogatásával, az eMagyarország Program keretében valósult meg. 

Googe kereső

Google

Események okt   November   dec

HKSCPSV
   1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Julianna Walker Willis Technology

Szavazások

Hogy tetszik Önnek az új designe?