Címlap Hírek Cikkajánló A természetet csak az védheti eredményesen, aki ismeri

A természetet csak az védheti eredményesen, aki ismeri

E-mail Nyomtatás PDF
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Erdei sétaAz elmúlt hetekben megkülönböztetett figyelemmel kísértem a honlapon megjelent írásokat, az alföldi erdok helyzetérol, és nekem teljesen más a véleményem – írja Balogh Orsolya, aki Sándorfalván a Pallavicini Sándor Általános Iskola igazgató helyettese és tagja a Sándorfalvi Városszépíto és Környezetvédo egyesületnek – majd így folytatja. „ZÖLD PONT” AZ ISKOLÁBAN. Ez egy környezeti-nevelési projekt a Pallavicini Sándor Általános Iskola és a Sándorfalvi Városszépíto és Környezetvédo egyesület között. Éves megállapodást írt alá az egyesület az iskola vezetoségével, programjuk megvalósítására. A Sándorfalvi Városszépíto és Környezetvédo Egyesület 2001 szeptemberében hozta létre a Tan- és Sétaösvényt a DALERD Zrt. területén. 

Ez a csupán 1100 méter hosszú, mindenki számára könnyen járható útvonal – ahogy a beköszönto táblán szerepel – a pihenni vágyó felnotteket, valamint az ismereteket gyujteni akaró fiatalokat várja. Változatos fafajaival jól bemutatja a homoki erdotársulásokat. A szakmájukat szereto és igen jól érto erdészek, természetvédelmi orök, tanítók kalauzolják az érdeklodoket.  A Tan- és Sétaösvény üzemeltetését, folyamatos karbantartását, berendezési tárgyainak pótlását az egyesület a DALERD Zrt. támogatásával végzi.  Rendszeresen kapunk madárodúkat, az elhasználódott berendezési tárgyak pótlásához faanyagot. Szándéknyilatkozattal rendelkezünk melyben, élvezzük a zrt. támogatását pályázatok benyújtásánál, valamint a muködéshez szükséges feltételek biztosításában. Célunk a környezeti kultúra, és a környezetbarát magatartás kialakítása, a fiatalok természetközeli nevelése, oktatása. Szemléletformálás nélkül a természetvédelem semmit sem ér. Évente több alkalommal fogad a Szegedi Erdészet az ország minden tájáról osztályokat, akiknek bemutatásra kerül a természetközeli erdok kialakítása és szakszeru fenntartása, melyért legtöbbet tesz az erdészet a Szegedhez közeli Sándorfalvi erdokben. Immár 4. éve az önkormányzat a DALERD Zrt.-vel és a Városszépíto és Környezetvédo Egyesülettel karöltve hulladékgyujtési akciót szervez civil szervezetekkel, és az Önkormányzati intézményekkel összefogva. Az akció sikeres lebonyolításában emberek, és erogépek, kiállításával nagy segítséget nyújt az erdészet.
Forrás: ForestPress 
 

Napi vicc


Adó 1%,  Adó1%, adóegyszázalék, egyszázalék
A site hozzáadása a KedvencekhezAz oldal hozzáadása a KedvencekhezOldal megosztásaOldal elküldése emailkéntOldal nyomtatásaOldal mentése PDF fájlként
Back to Top

NETre KÉSZ-2008

A program a Miniszterelnöki Hivatal támogatásával, az eMagyarország Program keretében valósult meg. 

Googe kereső

Google

Események jún   Július   aug

HKSCPSV
   1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Julianna Walker Willis Technology

Szavazások

Hogy tetszik Önnek az új designe?